Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kasper drömmer om en egen restaurang

/

På fritiden spelar han innebandy och fiskar. I framtiden vill han utbilda sig till kock och öppna sin egen restaurang. I dag fyller Kasper Olsson i Ljusdal 18 år.

Annons

Från början kommer Kasper Olsson från trakterna kring Uppsala och Enköping, men han bor i Ljusdal sedan sju år tillbaka.

– Min farsa bor kvar där, men morsan bor här. Det var skönt att flytta upp hit och slippa storstaden.

På fritiden spelar han innebandy i Ljusdals A-lag. Fiske är också ett stort intresse för Kasper Olsson.

– Vinterfiske är det absolut roligaste. Jag brukar åka på fiskeläger med Kläppa fritidsgård. På sommaren åker jag ibland ut med båten och fiskar och bara tar det lugnt.

Till vardags går han andra året på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Slottegymnasiet.

– Jag älskar att laga mat. Jag brukar hjälpa mamma mycket när jag är hemma. Jag har alltid tyckt om mat och därför tyckte jag att det var bra att börja på den linjen.

Efter att han har tagit studenten vill han utbilda sig till kock och sedan ha en egen restaurang.

– Jag har tänkt flytta neråt i Sverige för att studera vidare och sedan när jag är utbildad kock så vill jag flytta upp hit och öppna en restaurang. Det har alltid varit en dröm att öppna eget.

Hur känns det att fylla 18 år?

– Förut så längtade jag jättemycket, men det är nästan så att man börjar tveka lite. Man får ju mycket mer ansvar nu. Men det ska verkligen bli jättekul, säger Kasper Olsson.

För att fira ska han gå ut med sin flickvän på en dejt. Det blir också firande med familjen och släktingar. Dessutom så har han både uppkörning och teoriprov på sin födelsedag.

– Jag har ju moppekort bakom mig så jag har lite kunskap med mig därifrån också. Jag känner mig ganska säker. Att klara körkortet vore en fin födelsedagspresent.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons