Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fint firande för nybliven 100-åring

/
  • Brorsdotter Astrid Ilryd, tidigare grannarna Ulla och Bengt Fredriksson och systersonen Olof Holmström firade Gunborg Eriksson.
  • Gunborg Eriksson blev firad på Gärdegårdens äldreboende.

Under torsdagen firade Gunborg Eriksson sin 100-årsdag på boendet Gärdegården i Ljusdal. Fikabordet var fyllt med blommor, tårta och gratulationer.

Annons

I går blev det storfirande i Ljusdal när Gunborg Eriksson fyllde tresiffrigt. Hon föddes den 16:e juni 1916 och har sedan 2013 bott på Gärdegårdens äldreboende. På torsdagseftermiddagen hade man dukat upp med långbord och fika för både boende, besökande och personal. Hur kändes det då att fylla 100 år?

– Det känns som förut, inget särskilt, svarar Gunborg Eriksson.

Ulla Fredriksson har tidigare varit granne med Gunborg och berättar bland annat att hon alltid tyckt om att jobba i trädgården.

– Gunborg har också varit aktiv med att sticka och väva, och läst mycket korsord. Hon var noga med att alla på boendet skulle bjudas på tårta, det var viktigt att det skulle räcka till alla, säger Ulla Fredriksson.

Hon beskrivs som en riktig "krut-tant" som alltid varit en ödmjuk person och en fin granne.

Under födelsedagsfirandet höll Gunborgs systerson Olof Holmström tal, och visade sedan upp telegram med gratulationer. Ett var från kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, där kungaparet önskade Gunborg varma lyckönskningar på 100-årsdagen. Landshövdingen i Gävleborg ville också framföra sina gratulationer.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons