Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fanny dansar in i 30-årsåldern

/
  • Fanny sydde sin egen balklänning när hon gick estetiska på gymnasiet i Bollnäs. Snart kommer den till användning igen när hon ska vara tärna på sin systers bröllop. Foto: Privat

Dans har alltid varit ett stort intresse för Fanny Sörfelth i Viksjöfors. I dag har hon dansat sig fram till 30 år.

Annons

Fanny gick grundskola på Höghammar i Bollnäs och fortsatte sedan gymnasiet på fyraårig estetisk linje med inriktning på skapande dans, musik och teater.

Som tillval valde hon idrott MIG och kom genom idrotten att få åka på träningsläger i Grekland, 2003, Bulgarien, 2005, och Portugal, 2006. Efter gymnasiet studerade hon två år på Sjöviks folkhögskola utanför Avesta.

Fanny tycker mycket om dans och musik. Hon var bara i sjuårsåldern när hon började dansa i Viksjöforsbaletten. Där var hon med om flera uppsättningar, bland annat den stora uppsättningen Prins Sorgfri, 2001. Hon dansade även egna dansnummer på Dansforum.

2004 fick Fanny åka till Sardinien och dansa med ungdomar från andra länder som en avslutning på Handikappåret. I dag dansar hon mest på egen hand. Hon åker alltid på de stora länsdanserna som arrangeras av FUB.

Fanny tycker om att åka på olika musikarrangemang. Hon umgås gärna med syskon och syskonbarn. Simning är ett annat stort intresse. Hon simmar flera gånger i veckan i Alfta eller Edsbyn. Bowlinghallen i Edsbyn är också populär. Fanny har bowlat sen hon var liten flicka.

Fanny har varit med på fyra resor med hjälpsändningar till barnhemmet Solens hus i Lettland. Där överlämnade hon egna leksaker och kläder till barnen.

I dag går hon fyra dagar i veckan på dagligverksamheten i Alfta och jobbar en dag i veckan hos "Snygg-Jonas" på Ica Viksjöfors Handel.

Fannys högsta önskan är att tv-programmet Bygglov ska hjälpa henne att få två rum i stället för ett. Hon har gjort egna ritningar och fotograferat. Nu längtar hon efter att de ska knacka på hemma i Viksjöfors.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons