Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valter Haglund, Söderhamn

/

Den 11 september avled 95-årige Valter Haglund, Söderhamn.

Annons

I Söderhamn bodde han i hela sitt liv, det sista året på Kastanjens äldreboende i Ljusne.

Valter var son till Otto och Ada Haglund, född Jutterström, och växte upp i Morviken i Söderhamns skärgård med föräldrarna och de fyra äldre bröderna Rune, William, Sten och Evald. Han arbetade med familjejordbruket och började tidigt som timmerkörare i skogen. Med detta var han verksam fram till slutet av 50-talet, då han blev greenkeeper på Söderhamns nybyggda golfbana i Sofieholm. Den tjänsten hade han ända tills han gick i pension år 1988.

Valter gifte sig med Ingegerd, född Strid, från Fridsbacka och bodde med henne och sönerna Bo, Bengt och Anders först i Morviken och sedan i Säter, Sofieholm. Han var i några år aktiv inom socialdemokratin i Norrala kommun och behöll sedan, som flitig tidningsläsare och med stark rättskänsla, intresset för både kommunal- och rikspolitik.

Efter hustruns bortgång år 1996 flyttade Valter in till centrala Söderhamn, där han levde ensam som en mycket aktiv pensionär. Han var medlem i Norrala pensionärsförening och gjorde bland annat många resor med dem. Han sjöng också i Norrala pensionärskör, tyckte om att spela boule och att umgås med vänner och bekanta på dagverksamheten Solgläntan. I många år var han även medlem i HjärtLung Söderhamn och i Röda Korset.

Valter Haglunds närmast anhöriga är sönerna Bo, Bengt och Anders med familjer.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons