Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valter Haglund, Söderhamn

/

Den 11 september avled 95-årige Valter Haglund, Söderhamn.

Annons

I Söderhamn bodde han i hela sitt liv, det sista året på Kastanjens äldreboende i Ljusne.

Valter var son till Otto och Ada Haglund, född Jutterström, och växte upp i Morviken i Söderhamns skärgård med föräldrarna och de fyra äldre bröderna Rune, William, Sten och Evald. Han arbetade med familjejordbruket och började tidigt som timmerkörare i skogen. Med detta var han verksam fram till slutet av 50-talet, då han blev greenkeeper på Söderhamns nybyggda golfbana i Sofieholm. Den tjänsten hade han ända tills han gick i pension år 1988.

Valter gifte sig med Ingegerd, född Strid, från Fridsbacka och bodde med henne och sönerna Bo, Bengt och Anders först i Morviken och sedan i Säter, Sofieholm. Han var i några år aktiv inom socialdemokratin i Norrala kommun och behöll sedan, som flitig tidningsläsare och med stark rättskänsla, intresset för både kommunal- och rikspolitik.

Efter hustruns bortgång år 1996 flyttade Valter in till centrala Söderhamn, där han levde ensam som en mycket aktiv pensionär. Han var medlem i Norrala pensionärsförening och gjorde bland annat många resor med dem. Han sjöng också i Norrala pensionärskör, tyckte om att spela boule och att umgås med vänner och bekanta på dagverksamheten Solgläntan. I många år var han även medlem i HjärtLung Söderhamn och i Röda Korset.

Valter Haglunds närmast anhöriga är sönerna Bo, Bengt och Anders med familjer.

Mer läsning

Annons