Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie Ledin

/

Annons

Marie Ledin avled den 29 juli i en ålder av 91 år. Hon var född och uppvuxen i Västerhus utanför Örnsköldsvik där föräldrarna drev ett lantbruk.

I föräldrahemmet fanns också traktens telefonväxel och den fick Marie tidigt börja sköta. 1944 var en ung man från Sollefteå, Sam Ledin, i trakten för att sköta luftbevakning. De talades vid i telefon och Marie berättade att hon måste ta sin cykel och köra ut telegram. Kan inte jag få följa med? undrade Sam och så började det.

De två gifte sig 1951 och flyttade till Gullänget i Örnsköldsvik. Där föddes deras dotter Mia. I samband med det slutade Marie vid telefonväxeln och skötte hus och hem.

På 80-talet flyttade Marie till Bollnäs för att komma närmare dottern och barnbarnen. Hon bodde sedan kvar i Bollnäs, de sista åren på Karlslund där hon fick många vänner och ofta prisade personalen.

Marie blev medlem i Filadelfia redan som ung hemma i Örnsköldsvik. Det engagemanget fortsatte när hon flyttat till Hälsingland och hon var medlem i Pingstkyrkan under flera år.

Marie Ledins närmast anhöriga är dottern Mia med maken Calle, två barnbarn, tre barnbarnsbarn samt övrig släkt.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons