Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Alftin, Bollnäs

/

Ingvar Alftin avled den 5 augusti i en ålder av 90 år.

Annons

Han var född och uppvuxen i Nässätter, Alfta. Fadern var sadelmakare och Ingvar hade två systrar.

Efter skolan, som 14-åring, började han jobba på Lindblom & Co:s snickeri i Alfta. Där blev han kvar i 28 år och gjorde köksinredningar med mera.

Ingvar var mycket intresserad av sitt yrke och snickrade även på fritiden, tillverkade bord, byråar och brudkistor.

Ingvar gjorde sin militärtjänstgöring i flottan, förlagd på Skeppsholmen i Stockholm. Där trivdes han väldigt bra och pratade ofta om det efteråt.

1957 gifte han sig i Ovanåkers kyrka med sin Vivan, som kom från Ovanåker. De flyttade först till Storsveden men byggde 1962 en villa på det då nya Ungmansområdet i Alfta. Familjen fick döttrarna Annika och Monika.

I slutet på 60-talet slutade Ingvar på Lindbloms och blev kyrkogårdsvaktmästare i Alfta kyrka. 1976 bytte han jobb igen och blev kyrkovaktmästare i Bollnäs kyrka. I samband med det köpte familjen ett hus på Sävsberg i Bollnäs och flyttade dit.

På senare år flyttade Ingvar och Vivan till lägenhet och de sista 2,5 åren bodde Ingvar på Karlslund.

Ingvar var medlem i Socialdemokraterna och satt en tid i kyrkofullmäktige. Men han var egentligen ingen föreningsmänniska utan tyckte mer om att hålla på och pyssla där hemma.

Under många år hade familjen en sommarstuga i Änga och där höll han ständigt på att snickra och sköta trädgården. Efter stugan hyrdes en kolonilott där han fortsatte sitt odlingsarbete. Ingvar var arbetsam och ville alltid ha något för händer.

Men han tyckte också om att resa. Tillsammans med makan Vivan gjorde han långa resor till bland annat Spanien, Italien, Cypern och Israel.

Ingvar tyckte om att dansa. Han och hustrun gick gärna på PRO:s motionsdanser så länge han orkade hålla på.

På senare år var han engagerad i föreningen Vågens fåglar och arbetade med utfodring och annan skötsel av fågellivet i sjön Vågen. Även det höll han på med så länge han orkade. Alltid något för händer.

Ingvar Alftins närmast anhöriga är makan Vivan, två döttrar med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons