Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida Lagerhäll Weglin har avlidit

/


Ida Lagerhäll Weglin har avlidit i en ålder av 96 år på Sunnangården i Alfta. Hon var född och uppvuxen i Landafors.

Annons

Vid sexton års ålder blev hon piga på gården Tjärnberg i Segersta där hon träffade sin blivande make Erland Weglin. De flyttade till Östersund efter krigsåren.

När de återvände till Hälsingland, gifte de sig i Segersta kyrka och bosatte sig på Erlands hemgård i Gäddvik utanför Alfta. Ida arbetade i gårdens jordbruk och med hemmets övriga sysslor samt med omvårdnaden av barnen och övriga familjemedlemmar.

I mitten av 1960-talet utbildade hon sig inom vården och var sedan under femton år skötare på dåvarande Hälsinge sjukhus i Bollnäs fram till sin pensionering.

Genom åren har Ida varit aktiv medlem i Centerns kvinnoförbund (CKF). Hon engagerade sig också mycket i kampanjen mot kärnkraft och deltog bland annat i demonstrationerna mot provborrningar för förvaring av framtida kärnavfall vid Svartboberget i Voxna. Ida och Erland var aktiva i Alfta missionsförsamling.

Hon var också aktiv i Alfta gymnastikförening och tillsammans med övriga medlemmar deltog hon i yngre år i en uppvisning på Ullevi i Göteborg.

För elva år sedan flyttade makarna till Sunnangården där maken efter en kort tid avled. Hon fördrev gärna tiden med att spela cittra. Närmast anhöriga är barnen Brita och Anders med familjer.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons