Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Tore Jonsson


Tore Jonsson, Delsbo har avlidit i en ålder av 85 år.

Annons

Tore växte upp i Skogsta Tallåsen, där hans föräldrar hade jordbruksfastighet. Efter avslutad skolgång började han redan i 13-årsåldern att arbeta i skogen och även med andra sysslor i föräldrarnas jordbruk. Detta pågick tills han som 22-åring började köra grävmaskin, något som blev hans yrkesval för lång tid framåt.

1953 träffade han sin livskamrat Sigrid som 1958 blev hans fru. Efter första dotterns födelse 1960 flyttade familjen till lägenhet i Ljusdal. 1962 föddes den andra dottern. Samma år dog Tores far helt oväntat. Nu fick Tore tillsammans med sin mor och den tio år yngre systern ta över ansvar och skötsel av föräldrahemmet.

I början av 1970-talet blev Tore alvarligt skadad vid en olycka med grävmaskinen, blev sjukskriven och arbetade sedan en tid som förrådsman vid AMU.

1979 sålde Tore och Sigrid villan och fritidshuset i Ljusdal och flyttade tillsammans med döttrarna till nyförvärvad jordbruksfastighet i Eckelsbo Delsbo.

Åren i Eckelsbo har varit en fin tid i familjens liv. Tore skötte det mesta av skogsbruket själv, han älskade att vara i skogen. De sista åren anlitades arrendator för jordens skötsel. Han klarade själv det mesta av renoveringen av det stora bostadshuset. Med en heltids yrkesarbetande hustru blev fårskötsel det bästa husdjursalternativet på gården.

Tore var medlem LRF, SPF och Röda Korset. Han hade vid tidigare tillfälle lämna medlemskapet i Mellanskog, Hushållningssällskapet och jaktlaget i Delsbo.

Dottern Lillemor med make och två barn bor Sollentuna, dottern Elisabet med make och två barn bor i Gävle. En stor glädje för Tore var alla de gånger barnbarnen och deras föräldrar kom hem till Eckelsbo på somrarna och vid storhelger. Tore gjorde även många trevliga utlandsresor tillsammans med sin fru.

2007 sålde Tore och hustrun den vackra Hälsingegården i Eckelsbo, flyttade till lägenhet på Soldatvägen i Delsbo och köpte efter något år även fritidshus vid Dellen.

Tore bodde sedan december 2013 på servicehus och avled på Frejagården i Friggesund den 24 juni 2015.

Tore Jonsson sörjes närmast av hustrun Sigrid och döttrarna Lillemor och Elisabet med familjer.

Mer läsning

Annons