Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Rolf Winther

/

Rolf Winther, Bollnäs, avled den 8 september i en ålder av 71 år.

Annons

Han var född i Karlskoga i Värmland och kom med familjen till Bollnäs när han skulle börja i femte klass. Dessförinnan hade han varit bosatt i Örebro och i Falun.

Rolf Winthers far var skorstensfejarmästare i Bollnäs, en yrkesbana som också Rolf valde. 1980 gjorde han gesällkursen och tre år senare fick han sin mästarexamen.

1985 tog han över titeln och faderns arbete i Bollnäs. Han hade redan då jobbat som sotare i flera år och hade hjälpt till ända sedan yngre tonåren.

Rolf Winther ägnade mycket tid åt sitt arbete. Den tid han fick över tillbringade han helst i fritidshuset i Rengsjö. Han började även svetsa hemma i garaget och köpte på sig svetsar, pelarborr och svarvar.

Rolf Winther hade i yngre dagar ett stort intresse för motorcyklar. Han hade egen motorcykel med sidovagn och var aktiv i Bollnäs Motorcykelklubb. Han var även medlem i hantverksföreningen och i Skorstensfejarmästarnas riksförbund.

1966 träffade han blivande hustrun Ing-Marie, som han gifte sig med 1984. De fick barnen Pedro och Katarina tillsammans.

I juni 2009 gick Rolf Winther i pension efter en mångårig tjänst som skorstensfejarmästare i Bollnäs.

Hans närmast anhöriga är makan Ing-Marie, en son och en dotter med respektive samt barnbarn.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons