Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Rolf Winther

/

Rolf Winther, Bollnäs, avled den 8 september i en ålder av 71 år.

Annons

Han var född i Karlskoga i Värmland och kom med familjen till Bollnäs när han skulle börja i femte klass. Dessförinnan hade han varit bosatt i Örebro och i Falun.

Rolf Winthers far var skorstensfejarmästare i Bollnäs, en yrkesbana som också Rolf valde. 1980 gjorde han gesällkursen och tre år senare fick han sin mästarexamen.

1985 tog han över titeln och faderns arbete i Bollnäs. Han hade redan då jobbat som sotare i flera år och hade hjälpt till ända sedan yngre tonåren.

Rolf Winther ägnade mycket tid åt sitt arbete. Den tid han fick över tillbringade han helst i fritidshuset i Rengsjö. Han började även svetsa hemma i garaget och köpte på sig svetsar, pelarborr och svarvar.

Rolf Winther hade i yngre dagar ett stort intresse för motorcyklar. Han hade egen motorcykel med sidovagn och var aktiv i Bollnäs Motorcykelklubb. Han var även medlem i hantverksföreningen och i Skorstensfejarmästarnas riksförbund.

1966 träffade han blivande hustrun Ing-Marie, som han gifte sig med 1984. De fick barnen Pedro och Katarina tillsammans.

I juni 2009 gick Rolf Winther i pension efter en mångårig tjänst som skorstensfejarmästare i Bollnäs.

Hans närmast anhöriga är makan Ing-Marie, en son och en dotter med respektive samt barnbarn.

Mer läsning

Annons