Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Nanny Utegård Östlund

/

Nanny Utegård Östlund, Mokorset, har avlidit, 96 år gammal. Hon var född den 9 december 1919 i Vannsätter och vägde fem kilo vid födseln.

Annons

Nanny var med i tidningen för en månad sedan i samband med sin 96-årsdag. Då berättade hon om sin uppväxt med mamma Elin Klang, pappa Axel Ståhl och sju syskon. När hon var mycket liten flyttade familjen till Florhed och gården Klangs.

– Vi var åtta syskon och bodde i ett rum och kök. Min syster låg nedanför spisen och hade ett täcke som madrass. Vi var tre i samma säng och en fick ligga nere vid fötterna, sa hon.

I reportaget berättade hon också om tiden som lantbrevbärare i Segersta. Med sig i ryggsäcken hade hon en revolver.

– Jag fick ryggsäcken av den förre lantbrevbäraren och i botten låg en revolver som var laddad. Jag ville inte ha den med mig, den var ju osäkrad och skott kunde ha gått av när som helst. Och jag behövde inget att försvara mig med heller, sa hon.

Nanny Utegård Östlund arbetade som lantbrevbärare i elva år och tog sig fram med trampcykel, moped och bil, även på oplogade vintervägar.

Därefter flyttade familjen till Örebro och hon blev dagbarnvårdare i många år. Vid sin bortgång bodde hon i egen lägenhet i Mokorset.

Precis som sina syskon hade Nanny Utegård Östlund en fin sångröst. Vid 16 års ålder gick hon med i Filadelfiaförsamlingen i Mokorset. När sångledaren var ledig fick Nanny sköta om sången och stämma gitarrer.

Ett annat stort intresse var handarbete. Under årens lopp stickade hon runt 1 000 sockor och det var många som ville köpa av henne.

Nanny var mycket pigg för sin ålder och in i det sista rörde hon på sig 30 minuter om dagen. Hon fick ofta höra att hon såg så pigg ut och inte många kunde tro att hon hade uppnått 96 års ålder.

Nanny Utegård Östlund avled den 6 januari. Hennes närmast anhöriga är tre barn med respektive, barnbarn och barnbarnsbarn.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons