Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall, Härje Bergman

Härje Bergman, Ljusdal, har avlidit i en ålder av 86 år.

Annons

Han var född i Hennan och flyttade i unga år till Ljusdal där han sedan blev bofast med undantag för två år på yrkesskola i Gävle.

Redan som ung började han arbeta i fadern Axel Bergmans smidesverkstad och övertog den i samband med faderns bortgång 1955. Härje Bergman utvecklade företaget, byggde ny verkstadslokal 1962 och sålde rörelsen 1984. Han slog sig dock inte till ro utan startade en ny verkstad i Åkerslund som han sålde 1999.

Härje Bergman gifte sig 1960 med Gunvor Blomberg från Sjövästa och makarna fick fyra döttrar.

Vid sidan av sitt företag var Härje Bergman mycket intresserad av hus och fritidshus. Makarna hade sitt hus på Stenhamre, Ljusdal, och byggde sedan ut fritidshuset i Gunnarsbo till en permanent bostad 1986. Makarna hade andra fritidshus i Ljusdal, Lofsdalen och Spanien. Härje Bergman köpte också före detta Holänna skola och hyrde ut lägenheter där.

Härje Bergman var en skicklig bridgespelare och tillhörde i många år Ljusdals Bridgesällskap. Han deltog i SM-tävlingar och kunde titulera sig stormästare. Golf var ett annat intresse som han hade tillsammans med hustrun.

De sista sju åren bodde Härje Bergman på Tallnorets vård- och omsorgsboende i Ljusdal.

Härje Bergman sörjs vid sin bortgång närmast av hustrun Gunvor och fyra döttrar med familjer.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons