Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall, Hans-Olov Fastén, Ljusdal

/

Hans-Olov Fastén, Ljusdal, har avlidit i en ålder av 67 år.
Närmast anhöriga är makan Anna-Stina samt barnen Susanne, Johan, Alexander, Karolina, med familjer.

Annons

Hans-Olov Fastén var född i Hybo och kallades allmänt för "Hybogreven."

I 20-årsåldern förlovade han sig med Anna-Stina, och när Hans-Olov fick jobb på LM Ericsson 1969 flyttade paret till Söderhamn. Fyra år senare gick flyttlasset till Hudiksvall där han hade fått jobb som reparatör på Dahlströms radio och tv.

Hans-Olov började tidigt intressera sig för det luftburna mediet radio.

Under 1980-talet praktiserade och jobbade han på vad som skulle kallas för "Allemansradion" i Ljusdal, ett projekt genom Sveriges Radio som fortlöpte från slutet av 1970-talet till mitten av 1980-talet. Vid sidan om byggde han dessutom ihop en egen studio hemma i garaget för att på kvällarna sända ut egna radioprogram på mellanvåg.

Intresset för radio fortsatte och 1991 bestämde han sig för att tillsammans med några andra entusiaster starta upp Ljusdals Närradio vilket han sedan jobbade på till 1998.

Efter lärarstudier arbetade Hans-Olov som lärare på Bollnäs Folkhögskola, Slottegymnasiet i Ljusdal och Bromangymnasiet i Hudiksvall där han blev kvar till 2013 då han vid 65 års ålder motvilligt gick i pension.

Trots jobbyte och andra uppdrag fortsatte han att engagera sig i radion med goda råd, teknikkunskap och härlig humor ända fram till slutet. Hans engagemang och kunnande var ovärderligt.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons