Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandy, jakt och jobb för Lars

/
  • Beagletiken Lady är Lars Lindhs nya favorit efter att han tidigare varit en inbiten taxägare.
  • Lars Lindh har varit vd på Elektra i fyra år men är precis på väg att byta jobb.

Jakt och bandy är stora intressen. Ingen högoddsare för en Edsbykille. Men alla är kanske inte så genuint intresserad av jobbet som Lars Lindh. I dag fyller han 40 år.

Annons

Lars Lindh har jobbat med el i hela sitt liv och gick el-utbildning på gymnasiet. Men han var egentligen inte jätteintresserad av just el.

– Jag valde det för att snabbt komma ut i jobb och kunna driva eget, säger Lars.

Inte för att han ångrar sig nu efteråt. Han fick direkt jobb på Lindbloms Maskin & El i Bollnäs och sen på Elektra. Mellan 1999 och 2008 drev han egen firma och var bland annat med om en konkurs 2006. En rejäl smäll då, minns Lars, men en nyttig erfarenhet så här i efterhand.

2008 fick han jobb som filialchef för Elektra i Bollnäs. Han var sen filialchef i både Hudiksvall och Gävle. När vd-jobbet för Elektra i Hälsingland AB blev ledigt sökte han det och fick det men är nu, efter fyra år, på väg att lämna det för ett stort elinstallatörsföretag, Midroc Electro.

– Jag har sagt upp mitt jobb på Elektra för ett nytt spännande uppdrag, berättar han.

Lika otålig som den unge Lars var att komma ut i arbete var han att klara av lumpen. Han var inte ens 18 år fyllda när han ryckte in på I 5 i Östersund. Där fick han kompisar som han än i dag har kontakt med.

På fritiden är bandy ett stort intresse. Fattas bara annat när man är från Edsbyn. Han spelade själv i ungdomslag och senare i livet ett par år i Hamrångefjärden.

– Det var ju närmast korpnivå men kul var det, minns Lars.

För en tid sedan valdes han in i styrelsen för Edsbyns IF Bandy som en lite för tidig födelsedagspresent.

– Jag känner ju så otroligt för bandyn så för mig är det ett riktigt hedersuppdrag. Jättekul, säger Lars.

Jakten är ett annat stort intresse, helst rådjursjakt. Tidigare jagade han med tax och hade till och med uppdrag i Gävleborgs taxklubb. I dag beagletiken Lady den nya kärleken.

– En fantastiskt snäll hund. Jag hoppas kunna börja jaga med henne i höst.

Det är inte långt till skogen. Lars bor i Hian utanför Edsbyn, inte alls långt från föräldrahemmet i Torrbergsbo. Fast han jobbat mycket på andra orter har han oftast bott kvar hemma i Edsbyn.

Många mil och tidiga morgnar har det blivit. Har man dessutom en särbo som bor i Stockholm och har stuga utanför Sundsvall så blir det många mil även på fritiden.

Men det där med jobbet är något speciellt för Lars.

– Jobbet är ett stort intresse och det har det alltid varit. Jag tycker nästan att man har ansvar att se till att man trivs på jobbet. Då gör det inget om det blir tolvtimmarsdagar.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons