Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyltar bör vara aktuella

Skyltarna längs vägarna är inte alltid aktuella, vissa är inte ens läsbara. Nu vill två s-politiker ändra detta med en särskild pott.

"Det som utmärker ett levande och fungerande samhälle är att det är skyltat och att informationen på skyltarna är aktuell och hålls uppdaterad" skriver Anders Engström och Katarina Bylin, som från Gnarps S-förening motionerar till kommunfullmäktige om möjligheter att fixa till skadade vägskyltar, eller skyltar som pekar fel, och ta bort eller ändra inaktuell skyltning.

Klagomål har kommit vid trygghetsvandringar, och det finns risk att budbilar, taxi eller till och med räddningsfordon kör fel, befarar motionärerna, som vill att kommunen går in med pengar så vägansvariga får möjlighet till åtgärder.

– Finns det bara en liten summa att söka är det inte konstigt att vägunderhåll går före skyltar, säger Anders Engström.

Förslaget är att behovet kartläggs, en by i taget, med prioritering kring E:4 områden samt i centrala delarna av kommunens orter, där flest besökare rör sig. Sedan kan man vidare, antingen avsätta en pott där vägföreningar kan ansöka om skyltbidrag, eller skapa ett treårigt projekt för olika prioriteringsområden. Med den senare modellen skulle vägföreningar slippa tävla om slantarna.