Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skuldfällan slår till obarmhärtigt

Annons

Akta er för att hamna i skuldfällor! Jag är god man och förvaltare för flera äldre människor. De flesta har bland annat ekonomiska bekymmer.

En av dessa har hamnat i ekonomiska svårigheter.

När jag blev god man åt en av dem såg jag att problemen var överkomliga om aktuell bank hade gått med på att ta över ett antal smålån samt förlänga sitt eget bostadsrättslån. Rent ekonomiskt hade vi klarat detta.

Men, nej, banken hade redan ansökt hos kronofogden om försäljning av bostadsrätten. Det hade gått för långt och gick inte att stoppa. Man skulle ha sitt lån återbetalat, punkt slut! Inhumant värre!

Detta trots att jag som god man hade klarat av ett antal skuldsatta med större problem. Jag kontaktar kronofogden, som stöder banken. Inför kommande exekutiva auktion värderade kronofogdens värderingsman bostadsrätten till 250 000 kronor. Sedan såldes densamma för; hör och häpna, 155 000 kronor. Vad har kronofogden för anledning att överhuvud taget värdera när man sedan rear ut bostadsrätten? Det finns tydligen ingen lägsta gräns. Hutlöst och inkompetent!

Nu har man satt min huvudman i en än värre sits. Jag har givetvis överklagat och begärt inhibition. Men är det något man kan hoppas på? Bara att invänta och se.

Det finns nog ingen bank som ser mer än bara pengar och är villig att hjälpa i stället. Bankerna är helt beroende av låntagare, men tyvärr även vi av dem. Funderingar; bankbyte och förhoppning att ansvarig kronofogde själv inser sin begränsade förmåga som auktionist och lämnar över klubban till någon annan.

Roland Styffe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel