Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrotbilder ställs ut

Kristoffer Jäderberg från Knåda ställer nu ut "skrotbilder" i biblioteken i Edsbyn och Alfta under mars månad.

40-årige Kristoffer har fotat under olika perioder av sitt liv och sin första riktiga kamera fick han när han var 13 år gammal.

Kristoffer jobbar till vardags vid Svenska fönster i Edsbyn dels som produktfotograf, dels som personaltidningsredaktör. Han jobbar även med kundfokuserade projekt och har enligt sig själv ett väldigt varierande arbete.

Han har ställt ut tidigare i Edsbyns bibliotek.

– Det var jag och Maria Nilsson som hade en fotoutställning som hette Bybor. Det var roligt att gå ut och fotografera människor i Edsbyn under en skyltsöndag. Vi håller på att göra en fortsättning i form av intervjuer och foton, men det går trögt. Det är som vanligt tiden som inte räcker till.

Vad innebär begreppet skrot för dig?

– Det är något som är övergivet. Det är något som ingen bryr sig om. Jag tycker också det är roligt att tänka på vem det var som sist lade ifrån sig ett föremål. Jag har skrivit små texter där jag försöker sätta mig in i hur det gick till, när olika föremål och saker hamnade där de är i dag, säger Kristoffer.

Ett närbesläktat tema med skrotbilderna är dokumentärbilder, som Kristoffer gärna ägnar sig åt.

– Det är det jag ser fram emot att få göra, en form av reportagebilder och ett långsiktigt dokumenterande, till exempel Forsparken i Alfta som jag besökt, säger Kristoffer Jäderberg.