Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrotas Ringslyckan skadas Rengsjö

Som anhörig till äldre i Rengsjö har man sällan behövt vara orolig. I Rengsjö har det varit tryggt att åldras och här känner man att ens nära och kära vårdas i trygga händer.

Annons

Men nu tänker våra politiker sätta stopp för den tryggheten. Socialnämnden i Bollnäs kommun vill nämligen lägga ner det nybyggda, och det väl fungerande demensboendet Ringslyckan i Rengsjö. Förklaringen man ger är att nämnden måste spara pengar. Men är det verkligen rätt ställe att spara på? Ett helt nybyggt boende, där verksamheten startade för bara ungefär ett år sedan, ska försvinna. Vart ska våra dementa i Rengsjö ta vägen? Vad säger att det inte kostar mer att placera dem i Bollnäs eller i andra närliggande kommuner. Och finns det över huvud taget plats för dem någonstans?

Att lägga ner en sådan här verksamhet drabbar inte bara våra äldre och föder en stark oro hos oss anhöriga. Utan även personalen drabbas, vart ska de ta vägen? Har de kvar sina jobb om politikerna får sin vilja igenom? Och hur kommer övrig vårdverksamhet i Rengsjö att påverkas av en eventuell nedläggning? Att lägga ner en verksamhet i ett glesbygdssamhälle gynnar aldrig samhället.

Nej, tänk om kära politiker. Om Ringslyckan försvinner är det inte längre tryggt att åldras här och Rengsjö känns inte längre som ett lika attraktivt samhälle att bosätta sig i.

Så ta ert förnuft till fånga, och låt Ringslyckan vara!

Styrelsen

för Ringhögs anhörigförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel