Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrota tv-licensen – ta pengarna från skattemedel

I annonser söker nu Radiotjänst personal som ska söka upp dem som inte har betalat tv-licens, skriver insändaren som inte imponeras av företagets arbetssätt eller licensen över huvud taget. Radiotjänst ger Svar direkt.

Man får betalt för varje granne man anger, i sann Stasianda, för innehav av en elektronisk pryl. Att det i Sverige år 2016 får pågå ett statligt sanktionerat spionage är en stor skam. Inte ens Säpo, som ska skydda svenskarna mot högst möjliga terroristattacker, får använda sig av metoden. Men Radiotjänst, som är en kvarleva från Sveriges DDR-tid, får fortsätta med att missbruka demokratiska rättigheter och använda sig av tvivelaktig rättsäkerhet.

Våra politiker pratar om och slår sig för bröstet hur fritt detta land är och hur vi hyllar den personliga integriteten, men man blundar för Radiotjänsts kränkande verksamhet. Det verkar vara få svenskar som ser det allvarliga i det Radiotjänst håller på med. Det fanns i alla en privatperson som, till skillnad från våra politiker, gick till rättsinstanser och fick stopp på det absurda att en dator skulle likställas med en tv och på så sätt avgiftsbeläggas och registreras. Denna person är ett självklart val för att få Nobels fredspris för hans insatts för demokrati och frihet.

Jag misstänker att orsaken till att denna verksamhet får fortsätta enbart beror på arbetsmarknadspolitik. Ta radio- och teveavgiften från skattemedel i stället så slipper vi denna för alla parter pinsamma verksamhet.

Liberté

Svar direkt

Hej Liberté,

Det är tyvärr inte ovanligt att det finns missuppfattningar om vår verksamhet och dess roll för samhället. Det tycker vi förstås är tråkigt och jag anar förvisso att du tar i lite i överkant men tar tillfället i akt att reda ut några saker.

Du tror t ex att det finns någon sorts angiverisystem i anslutning till vårt arbete men självklart är det inte så och har heller aldrig varit.

Du skriver om spionage och missbruk av demokratiska rättigheter. Rent nonsens vill jag påstå, all vår verksamhet är noggrant reglerad av gällande svensk lagstiftning.

Du tycker man ska lägga avgiften på skatten. Regering och riksdag har beslutat att det är medborgarna som gemensamt ska finansiera verksamheterna i SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Genom detta system blir public service oberoende av kommersiella intressen och genom att inte baka in avgiften i skattsedeln blir verksamheten också fri från politisk påverkan.

Johan Gernandt

kommunikationschef, Radiotjänst i Kiruna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel