Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skribent slår in öppna dörrar

På Världsdagen för pressfrihet den 3 maj slår signaturen BGJ in öppna dörrar, då de flesta säkert håller med om budskapet i hans insändare, förutom ett par detaljer.

Annons

Det kan naturligtvis inte vara en demokratisk rättighet att få sina insändare publicerade, som BGJ anser. Utrymmet sätter gränser, men även ämnet och hur det skrivs torde ha betydelse. Inom de gränser som finns är insändarredaktionen mycket generös mot dem som vill föra fram sina åsikter, i synnerhet mot BGJ som i skydd av sin anonyma signatur regelbundet skriver om allehanda ämnen. Det kan gälla kvasifilosofiska, vetenskapliga, religiösa frågor eller att propagera för den politik som BGJ tycker är den riktiga.

Att förstagångsinsändare skriver anonymt kan jag ha viss förståelse för, men att de som är så flitiga som BGJ inte vågar stå för sina åsikter med eget namn är svårare att förstå.

BGJ avslutar med det märkliga påståendet att alla har en egen personlig sanning om verkligheten. Var och en kan inte ha en egen sanning, men de kan ha en egen uppfattning eller åsikt. Två sanningar kan inte motsäga varandra, däremot kan människor ha olika uppfattningar i en fråga.

Bo Gullefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel