Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skratt och vurpor i backen

"Se upp i Järvsöbacken, tusen hål i nacken!" Se upp fick man verkligen göra på tisdagskvällen när ett 50-tal nybörjare provade att åka slalom för första gången.

Annons

Evenemanget var ett samarbete mellan VIF, Vänskap och integrationsföreningen i Ljusdal, och Järvsöbacken. Eventet anordnades för allra första gången under tisdagskvällen. De flesta som deltog var asylsökande från Kulthammar och Nordsjögården.

– Vi har pratat länge om detta och nu blev det äntligen av, säger Mostafa Touil, verksamhetsledare vid VIF.

Förutom den belysning som sken över barnbacken, lyste ett 50-tal leenden. Det var för samtliga debut på ett par slalomskidor. En del såg även snö för första gången.

– Jag gillar slalom även om jag inte kan åka, säger Alaa Alsawah, från Syrien, som halvsitter i barnbackens nedfart med bara en skida fastspänd.

Han skrattar åt sig själv.

– Den andra ligger där nere någonstans, säger han och pekar med högerhanden mot en ensam skida, ett tiotal meter längre ner i backen.

Alaa Alsawah bor på Kulthammar och, även om det är den första gången han provar slalom, så är det inte den sista.

– Såklart jag ska prova igen, utbrister han.

Skratt och ståhej. Många vurpor. Men ingen klagar och ingen slutar att försöka.

– Det är meningen att man ska få komma hit och prova och främst ha roligt, säger Mostafa Touil.