Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skratt och vurpor i backen

"Se upp i Järvsöbacken, tusen hål i nacken!" Se upp fick man verkligen göra på tisdagskvällen när ett 50-tal nybörjare provade att åka slalom för första gången.

Evenemanget var ett samarbete mellan VIF, Vänskap och integrationsföreningen i Ljusdal, och Järvsöbacken. Eventet anordnades för allra första gången under tisdagskvällen. De flesta som deltog var asylsökande från Kulthammar och Nordsjögården.

– Vi har pratat länge om detta och nu blev det äntligen av, säger Mostafa Touil, verksamhetsledare vid VIF.

Förutom den belysning som sken över barnbacken, lyste ett 50-tal leenden. Det var för samtliga debut på ett par slalomskidor. En del såg även snö för första gången.

– Jag gillar slalom även om jag inte kan åka, säger Alaa Alsawah, från Syrien, som halvsitter i barnbackens nedfart med bara en skida fastspänd.

Han skrattar åt sig själv.

– Den andra ligger där nere någonstans, säger han och pekar med högerhanden mot en ensam skida, ett tiotal meter längre ner i backen.

Alaa Alsawah bor på Kulthammar och, även om det är den första gången han provar slalom, så är det inte den sista.

– Såklart jag ska prova igen, utbrister han.

Skratt och ståhej. Många vurpor. Men ingen klagar och ingen slutar att försöka.

– Det är meningen att man ska få komma hit och prova och främst ha roligt, säger Mostafa Touil.