Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräpig tomt ett evighetsärende

I 14 år har en fastighetsägare uppmanats att städa sin tomt, men utan resultat. Nu får personen ännu ett föreläggande.

Anonyma avsändare har kontaktat kommunen och byggnadsinspektörerna har sedan år 2000 skickat brev till, haft möten med samt gjort besök hos personen som äger marken där mängder av fordon i varierande grad av förfall samlats. Personen är svår att nå – mer än ett halvdussin telefonnummer finns att välja på – och svarar inte på post. För någon tid sedan angavs sjukdom som orsak till uteblivna åtgärder, och efter att ha visat upp läkarintyg beviljades personen dispens till slutet av förra året. Därefter besökte kommunens tjänstemän fastigheten. Inget verkar ha haft någon effekt, inget var åtgärdat.

– Så nu fortskrider vi med den vanliga proceduren. Det är ett jättejobb. Vi måste kolla varje bils/lastbils/skoters ägare, vi får hjälp av polisen för att det inte ska bli några felaktigheter, förklarar Olaf Jung, byggnadsinspektör i Nordanstig, som tycker situationen är beklaglig.

– Även om vi försökt komma fram till en överenskommelse blir det nu ett nytt vitesföreläggande för den här fastighetsägaren. Målet är alltid att hitta en annan lösning, eftersom vi vill undvika att det faller på kommunen att genomföra saneringen.