Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällkväll på Ön

– Vi försvarar oss med näbbar och klor, de flesta går på knäna när de pressar oss på slutet, säger Edsbyns tränare Lars Hedin.

Annons

Edsbyn och Ljusdal har mötts en gång tidigare i år. Då vann Ljusdal med 1–0. Nu kom revanschen (3–2), och med den en biljett till DM-finalen mot Team Hudik.

– På papperet ska det vara beskedligare motstånd, vi slog dem med 4–2 i en träningsmatch. Men det kommer bli en tuff match, säger Lars Hedin.

Hemmalaget slog an tonen tidigt när Mikaela Jonsson styrde in 1–0 redan efter åtta minuter. Ljusdals kvittering kom i den 45:e minuten då Edsbyns målvakt Malin Wängborg helt missbedömde en boll.

Men hon tog igen det flera gånger om efter paus. Malin svarade för några klassräddningar under Ljusdals intensiva press i andra halvlek och tog dessutom en straff.

– Malin var otroligt bra i dag, säger Lars Hedin, som tidigt i andra fick se Gabrielle Galvsby sätta 2–1 sedan hon sprungit ifrån försvaret och tunnlat målvakten.

Ljusdal fick in en till kvittering, men repliken som avgjorde matchen kom direkt efter när Emma Hildingsson styrde in ett inlägg från Gabrielle Galvsby.

– Det här är en skräll, en total laginsats vill jag säga att det här är. Det här är säsongsbästa, vi gör det bra även i träningsmatchen mot Ljusdal, men nu är vi tre snäpp bättre och kommer upp i nivå, säger Lars Hedin.

Annons