Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällarna: De tar plats i Grönborgs World Cup-lag

På fredagseftermiddagen blev klart vilka spelare som tar de sju sista platserna i Sveriges World Cup-lag.
Skrällarna: Morasonen Mattias Ekholm, Södertäljeprodukten Carl Hagelin och Brynäs Jakob Silfverberg åker med på festen i höst.
– Vi tror på det här, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Sverige VM-resa slutade i fiasko med ett uttåg mot Kanada.

Men, nu börjar uppladdningen för den stora revanschen.

Spekulationerna har pågått under en tid och på fredagen var det så dags.

På fredagseftermiddagen presenterade förbundskapten Rikard Grönborg de sju återstående namnen i den Word Cup-lag som ska försvara Tre Kronors färger i Toronto, Kanada i september.

Klart är att Buffalos Robin Lehner blir sista målvakt in, i truppen och ska slåss om platsen tillsammans med Henrik Lundqvist och Jacob Markström.

– En målvaktstalang som överraskat där borta. 23 matcher spelat i Buffalo och har gjort det bra. Hoppas han kan komma upp, säger Rikard Grönborg.

På backsidan, där konkurrensen är stenhård, återstod ett namn att presentera.

Den som fick biljetten var Moraprodukten Mattias Ekholm – till förmån för bland annat Johnny Oduya, Alexander Edler och Hampus Lindholm.

– Den här spelaren har tagit stora steg under de sista åren i Nashville och även tagit ett fantastiskt steg även i Tre Kronor. Han visar stolthet att spela i landslaget och fanns även med i VM. En användbar spelare i flera spelformer både offensivt och defensivt. Han har ett jättebra skott och tävlar hårt.

Redan på torsdagen avslöjade sporten att Jakob Silfverberg var klar för World Cup-truppen.

LÄS MER: Säkre uppgifter – han tar plats i truppen

På forwardssidan fanns många alternativ, men Brynäs Jakob Silfverberg fick chansen.

– En smart spelare. Han gör fantastiskt bra jobb i Anaheim. Bra i boxplay. De var ett av ligans bästa lag i den formen. Han kan även göra mål. Gjorde över 20 stycken. Han tävlar och har speed.

Även Södertäljeprodukten Carl Hagelin fick chansen.

– Han står för en olikhet. Hans speed. Han är en fantastiskt snabb spelare. Kommer att spela Stanley Cup-final. Framgångsrik i Stanley Cup och vårt slutspel kommer att se ut precis så. Det är viktigt för oss när vi ska prestera på kort tid.

Utöver dem fick även Carl Söderberg och Marcus Krüger biljetter till world Cup i höst.