Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Skönhetsideal leder till livslånga besvär för djuren”

Det finns inga mer tillgivna varelser än våra husdjur, konstaterar Djurens rätt, som uppmanar dig som tänker skaffa djur att tänka efter först.

Annons

De följer oss vart vi än går. Är alltid glada att se oss, visar kärlek och uppskattning när vi behöver det som mest.

De finns vid vår sida när vi behöver tröst, kärlek, sällskap eller bara någon att prata med så finns våra älskade husdjur där. När du går i tankarna på att köpa ett nytt husdjur så ägna en tanke åt varför. Är det för att du känner dig ensam, vill ha tröst eller någon som fyller tomrummet i ditt liv.

Djuraveln leder till att vissa djur har svårt för att andas, reproducera sig, får sjukdomar som cancer, med flera, har ögon, öron, tand, hud rygg, led, höft och rörelsebesvär, med mera.

Varför? För att vi människor har bedömt de egenskaperna som vackra på utställningar. Våra skönhetsideal leder till livslånga besvär för djuren.

Har du någonsin tänkt på maktförhållandet mellan djur och människa.

Är det rätt att köpa sig sällskap, kärlek och liv. Vilken rätt har jag att bestämma över en annan varelse. Det är på mina premisser det serveras mat, vad för sorts mat, när det ska rastas och vilka rättigheter i hemmet som ges.

Genom att köpa ett husdjur så stödjer du dels djurens fortsatta utnyttjande men också djuraveln.

Djur är fria individer med rätt till sina egna liv precis som du och jag.

Det finns massor med djur som har övergivits eller vanvårdats och som behöver ett nytt hem Så köp inte ett husdjur. Adoptera istället.

Mattias Elensjö

Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel