Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön säsongsstart för golfarna

Årets golfsäsong är i gång. Och söderhamnarnas golfintresse håller i sig.
– Många klubbar i Sverige är ganska så ekonomiskt drabbade, men vi har bra kontroll, säger Hans Wirtavuori, intendent på Söderhamns Golfklubb.

Under 2008 hade golfklubben 1 242 medlemmar, vilket innebar en ökning för tredje året i rad. Samtidigt har intresset i övriga landet minskat.

– Det är en del klubbar som har problem, men för oss är det väldigt stabilt. Men visst, om det fortsätter gå dåligt i stort så är det ju inte bra för oss heller. Sedan är det positivt när svenska spelare lyckas som Henrik Stenson gjorde i helgen, säger Hans Wirtavuori.

Han ser korthålsbanan som finns i centrala Söderhamn som ett bra sätt att värva medlemmar.

– Den fungerar som en bra inkörsport. De som vill prova på golf går ofta dit först. Dessutom är det många som har spelat golf förut och är sugna på att börja igen testar där. Och så går det att spela när den stora banan inte är öppen, säger Hans Wirtavuori.

Antalet unga spelare blir däremot allt färre.

– Medlemmarna blir allt äldre och det är ett problem. Vi ska göra en drive där vi besöker skolor och erbjuder prova på-kurser. Många unga tycker nog att det tar för mycket tid med golf, säger Hans Wirtavuori.

2009 års säsong har just startat. Sedan förra veckan är samtliga banor och greener öppnade på Söderhamns Golfklubb.