Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön folkmusik i Stallet

Under söndagskvällen bjöds det på folkmusikkonsert i Stallet på Stenegårds i Järvsö. Det var gruppen Sandén - Nygårds - Carr som var på besök.

– Nu ska ni få en jättehärlig konsert. Det här är en trio som tolkar traditionella folkmusiksånger på ett fantastiskt sätt. Det ska bli jätteroligt, säger Johanna Bölja Hertzberg från Bilda, som har ordnat konserten.

Sandén - Nygårds - Carr är precis som det låter, tre efternamn. Skönsjungande sångerskan Sofia Sandén är tidigare känd från gruppen Ranarim. Gitarristen Ian Carr från kommer från England och Anders Nygårds har komponerat musik till bland annat filmen Masjävlar.

En grupp kompetenta folkmusiker som bjuder på en samling ljuvliga musikstycken i en härlig miljö. Det är lite konstigt att bara knappt 20 personer kommer för att lyssna.

Men Sofia är inte ledsen.

– Vi är ute på en minikonstert och har fått äran att komma till den här mysiga lokalen i Järvsö, säger hon och drar igång en polska kallad Ladans flykt.

Tidigare under dagen har musikintresserade från trakten haft möjlighet att delta i olika workshops med musikerna, berättar Johanna.

– De fick sjunga och spela gitarr eller fiol.