Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön derbyseger för Ljusne

Det tog fem matcher.
Men sedan kom den; Ljusne AIK:s första seger i damtrean.
Malin Björklund gjorde två av målen då Ljusne besegrade Trönö med 3–1 (1–1) i derbyt hemma på Ljusneborg.

I och med segern och de tre poängen lämnade också Ljusne placeringen som tabelljumbo och klättrade över nedflyttningsstrecket.

– Det här var skönt. Äntligen tog vi en trepoängare, pustar Ljusnetränaren Perra Rosén lättat efter slutsignalen.

Matchen blev mer en kamp än bjöd på något skönspel. Målchanserna var lätt räknade och spelet hölls mestadels på mittplanen.

Ljusne tog i alla fall ledningen i den 14:e minuten då planens vassaste forward, Malin Björklund, hittade rätt bakom Malin Norman i Trönös mål.

Men strax innan paus kvitterade Trönö på sin så långt enda målchans. Ulrika Mattsson knorrade elegant in bollen i Mikaela Lindgrens bortre burgavel.

Repliken från Ljusnes sida kom snabbt i inledningen av den andra halvleken.

Efter en snabb kontring gick bollen fram till Sofie Hännestrand som via stolpen kallt och behärskat slog in bollen bakom Malin Norman.

Med sitt andra mål för dagen spikade Malin Björklund slutsiffrorna till 3–1 då hon kyligt utnyttjade ett misstag i Tönöleden. En målskytts omisskännliga signum.