Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolstart i Färila som planerat – men måste allergisaneras

 
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

Räddningsstaben som är inhyst i Färila skola lämnar lokalerna senast 12 augusti. Därmed kan eleverna börja skolan den 22 augusti. Innan dess ska lokalerna dock allergisaneras.

Tidigare var det lite oklart om eleverna skulle kunna börja i Färila skola den 22 augusti eftersom räddningsstaben har använt lokalerna under arbetet med bränderna i Ljusdals kommun.

Läs också: Färila skola och simhall stängs för allmänheten – blir sambandscentral

Nu står det dock klart att skolstarten sker som planerat, skriver Ljusdals kommun på sin hemsida.

På onsdagen fick utbildningsförvaltningen besked om att samtliga skollokaler, utom sim- och idrottshallen, är utrymda senast den 12 augusti.

Lärarna börjar arbeta den 13 augusti och eleverna börjar en dryg vecka senare.

Lokalerna ska dock allergisaneras före skolstarten eftersom den är en nötfri skola och under räddningsinsatsen har det förekommit nötter på skolan.

Läs också: Så blir framtiden för Camp Färila: "Kommer minska i storlek"

Tältförläggningar på delar av skolområdet blir kvar ett tag till på grund av brandbekämpningen i Kårböleområdet, skriver kommunen.

Kommunen meddelar också att fritids på Färila skola kommer att ha sin verksamhet i Färila hembygdsgård från och med den 6 augusti.