Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolinspektionen ger Staffangymnasiet underkänt – elever får dålig vägledning

Elever måste få bättre information. Fokusera mer på varje elevs studieplan. Och bygg upp kontakten med skolhälsan. Det vill Skolinspektionen efter sin granskning.

Efter ett besök av Skolinspektionen på Staffangymnasiets språkintroduktionsprogram i mitten av maj vill myndigheten att utbildningen förbättras på flera punkter.

Läs också: Så lockas nya elever till Staffangymnasiet

Elevernas individuella studieplaner ska justeras. Vilka kurser läser eleverna, när är kurserna klara och exakt vad har eleverna fått lära sig? är frågor man vill ha tydligare svar på.

Som det är nu går det enligt Skolinspektions rapport inte tydligt att utläsa vilka kurser eleverna läser, när dessa avslutas och inte heller vilka individuella justeringar som gjorts i de enskilda elevernas utbildning. De elever som har intervjuats har heller inte känt till sina studieplaner.

Det har också visat sig att eleverna inte har tillgång till studie- och yrkesvägledning i den utsträckning de behöver.

Läs också: Motioner om miljoner till integration i Söderhamn

Skolan måste även erbjuda eleverna minst ett hälsobesök om året och dessutom etablera en kontakt mellan eleverna och elevhälsan och skolans övriga personal, som förebyggande hälsovård.

Ansvarig personal på Staffansgymnasiet måste lämna in en plan på hur skolan tänker förbättra dessa områden senast i oktober och visa vilka åtgärder man genomfört senast i februari nästa år.

Läs mer: Göran från Söderhamn räddade flyktingar i Medelhavet

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!