Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolgården måste förbättras på Iggesunds skola!

Vi i sexan på Iggesundsskolan vill att vår skolgård ska förbättras! skriver eleverna.

Just nu finns det inget att göra ute på rasterna. Det finns ingenstans att sitta och inget att göra. Det tas bort saker som gungor, sittplatser, sandlådor, träd och buskar och det ersätts inte med något nytt.

För det första har vi väldigt lite uteredskap som bollar, hopprep, kingrutor, gungor, bänkar, fotbollsnät och klätterställningen måste lagas. Det bidrar till att vi stannar inne på rasten och då blir vi trötta. Frisk luft och att röra på sig ger bättre resultat i skolan.

För det andra skulle vi vilja ha lite nya saker som inspirerar oss till rörelse och lek som till exempel en kinagunga, mjuka plattor under klätterställningen och nya bollar till olika aktiviteter. Nya saker kommer att göra oss gladare och man vill vara ute mer. Dessutom blir det bättre kvalitet och säkerheten ökar.

För det tredje vill vi ha musik ute på rasterna. Musikanläggningen ska vara vattentät så att den kan användas i alla väder.

Musik ger oss energi och glädje. Det blir bättre stämning ute på rasten och musiken uppmuntrar till rörelse.

Sammanfattningsvis visar forskning på att om vi rör på oss mer så ökar resultaten i skolan och vi mår bättre!

Eleverna i åk 6

Iggesunds skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel