Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolchefen säger upp sig

Skolchefen i Bollnäs kommun, Maj-Britt Karlsson, lämnar sitt jobb efter ett år.

– Hennes hälsa påverkas på ett allvarligt sätt av hennes arbetssituation, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S).

Maj-Britt Karlssons begäran om att med omedelbar verkan bli entledigad från uppdraget som tillförordnad förvaltningschef, fick Jan Lahenkorva via mejl på onsdagskvällen.

- Hon skriver att de krav som ställs på henne som förvaltningschef påverkar hennes hälsa på ett allvarligt sätt. Det är sorgligt att hon tvingas ta det här steget och hon inte ser några andra hanterbara vägar ut, säger Jan Lahenkorva.

Det var efter några dagars arbete med nämndens budget för 2010 – och sparkraven inom skola och förskola inför barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott i nästa vecka – som Maj-Britt Karlsson meddelade sitt beslut.

- Jag är bedrövad, säger Jan Lahenkorva. Men upplever hon det så här, måste vi ta hänsyn till hennes hälsa.

Maj-Britt Karlsson är sjukskriven och har inte kunnat nås för en kommentar. Tills vidare fungerar biträdande förvaltningschefen Jonny Engström som hennes ersättare.