Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbygge kostar 11 miljoner

Veckan efter tal om högstadienedläggningar vill politikerna bygga ut för drygt 11 miljoner kronor.

Annons

På tisdagen ställde kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott sig bakom utbyggnad av Färila skola.

De fem politikerna i utskottet var eniga.

– Vi ser ingen annan anledning än att ställa oss bakom det här nu. Vill kommunstyrelsen något annat får den väl besluta så då, säger Björn Mårtensson (S) som tjänstgjorde som ordförande eftersom Jonny Mill (SRD) var frånvarande.

Det blev aningen turbulent i utbildningsnämnden i förra veckan när S med M-ledamöternas stöd föreslog en utredning om ett enda kommunalt högstadium i Ljusdals kommun.

Där nämndes bland annat mindre behov av utbyggnad i Färila som ett av argumenten för att samla alla elever i årskurs 7-9 i Ljusdal.

Förslaget drogs dock tillbaka senare under utbildningsnämndsmötet efter kritik mot att ett så stort förslag kom så plötsligt.

– Så nu finns inget annat än det vi visst tidigare och då går vi vidare med det här, säger Björn Mårtensson.

Samhällsutvecklingsutskottet vill att kommunstyrelsen antar lägsta anbud på 9,4 miljoner kronor.

Projektering, sidoentreprenader, bygglov, konstnärlig utsmyckning och oförutsedda utgifter gör att totalsumman blir 2 miljoner högre.

Trängseln på Färila skola, som har elever från förskoleklass till årskurs 9, har lett till att Arbetsmiljöverket ställt krav och politikerna tvingats göra något för att inte staten ska kräva vite.

Det saknas klassrum och personalutrymmen och skolan har tvingats till tillfälliga lösningar som varit påfrestande för både personal och elever.

Kommunstyrelsen tar upp frågan 3 april.