Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbuss blåste av vägen utanför Hudiksvall – polisen: "Kan vara en idé att stanna hemma"

Strax innan klockan fyra hamnade en skolbuss i diket längs Billinggatan i Mo. Lars Österberg, polis på plats, vittnar om besvärliga förhållanden på vägarna.
– Det var så halkigt att bussen blåste av vägen, säger han.

Annons

Det var en skolbuss från Edsta skola som hamnade i diket. Enligt polisen var barnen vid gott mod och fick skjutsades vidare av taxi.

Bussen ska bärgas vid ett senare tillfälle på grund av de svåra väderförhållandena.

Läs mer: SMHI varnar för kraftig vind och häftigt snöfall

SMHI gick ut med en varning för snö och hårda vindar under måndagen – och polisen kände av de friska vindarna tidigare under dagen.

– Vid en utryckning på 84:an så for vår buss en halvmeter i sidled när den fick en knuff av den hårda vinden. Det är riktigt polerat av vinden och särskilt de mindre vägarna är väldigt hala. Får man då en rejäl knuff av vinden så kan det vara svårt att hålla mot, säger Lars Österberg, inspektör vid polisen i Hudiksvall.

Han berättar vidare att väglaget är besvärligt på E4 mellan Söderhamn och Hudiksvall och att den drivande snön ställer till det med sikten.

– Det kan vara en idé att stanna hemma. Och ger man sig ut så ska man se till att ha grejer med sig för att kunna ta sig loss om man kör fast. Kläder för att hålla värmen, en chokladbit och något att dricka är också bra, säger Lars Österberg.