Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbarn i Alfta var med i försök att slå världsrekord under Världsorienteringsdagen

Under onsdagen arrangerades Världsorienteringsdagen, då orienteringen var i fokus runtom i världen.

Film: Josefine Engström berättar mer om tanken med Världsorienteringsdagen.

En strid ström av skolbarn begav sig därför på onsdagen till ett soligt Forsparken. Där fick barnen, totalt 460 från Alfta, Runemo och Viksjöfors, pröva på olika former av orientering bland annat sprint inom Forsparksområdet.

Alfta ÖSA-OK höll i sin del av Världsorienteringsdagen som ordnades på 2 261 platser i ett 70-tal länder runtom i världen.

Målet är att 250 000 barn, ungdomar och vuxna ska ägna sig åt orienteringen på en och samma dag. Alfta ÖSA-OK hade även en egen aktivitet uppe på berget Nabban senare på kvällen för att öka på deltagarstatistiken.

– Orientering ligger i tiden och det känns att vi syns lite mer, säger Monika Östberg en av de 15 funktionärer från klubben som ställde upp under dagen.

Läs mer: Monika har varit ungdomsledare för orienteringen i 30 år

– Vi tror verkligen orienteringen är på frammarsch. Det är en trend i samhället de senaste åren att löpning och att vistas ute i naturen har blivit mer och mer viktigt. Jag tror det beror på en ökad hälsomedvetenhet, säger Josefine Engström för Alfta ÖSA-OK.

Läs mer: Josefine femma redan i comebacken

Läs mer: Alftaracet en succé redan från början