Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolanställd dömdes till fängelse för sexbrott mot barn – nu åtalas han för ytterligare övergrepp

 
Sexbrott av skolanställd på Söderhamnsskola 2017
Visa alla artiklar

Den skolanställde man som dömdes till nio månaders fängelse för flera övergrepp och ofredanden mot förskole- och lågstadieelever åtalas återigen för ett övergrepp som skett under tiden som anställd.

Det var vid en trivselenkät på en Söderhamnsskola som det uppdagades att en anställd misstänktes ha begått övergrepp mot elever på skolan. Enligt barnen hade han bland annat tvålat in dem efter gymnastiklektionerna, trots att de inte ville.

Efter att händelsen polisanmälts kom fler och fler anklagelser mot mannen från barnen.

Det ledde till att han åtalades för uppemot 30 fall av sexuella övergrepp och ofredanden. Han fälldes till slut för två fall av sexuellt övergrepp mot barn, elva tillfällen av sexuellt ofredande och ett ofredande.

I mannens dator fanns dessutom barnpornografiskt material, som han dömdes för.

Läs mer: Skolanställd åtalades för sexbrott mot barn – döms till fängelse

Påföljden blev nio månaders fängelse. Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna, och har överklagat domen till hovrätten. Han släpptes från häktet i samband med att tingsrättsförhandlingen avslutades, och har sedan dess varit försatt på fri fot.

Läs även: Sexbrottsdömd skolanställd överklagar: "Rätten har gjort en felbedömning"

Plus: Skolanställd fri i väntan på rättegång: "Inte så ovanligt att det dröjer"

Nu väcker åklagare Therese Stensson åtal mot mannen för ytterligare ett sexuellt övergrepp mot barn. Brottet ska ha skett under samma tid som de andra brotten, på samma skola.

Enligt stämningsansökan har mannen berört ett barns stjärt och underliv under en idrottslektion. Det ska ha skett vid två tillfällen.

Barnet berättade för sin mamma om händelsen efter att de sett ett barnprogram som tog upp sexuella övergrepp och kuratorn på skolan kontaktades sedan i oktober förra året.

Hovrätten ska ta upp mannens överklagan den 9 april i år. Huvudförhandling i det här målet ska därför tas upp i Hudiksvalls tingsrätt innan det, önskar åklagaren.

Plus: Skola anmäld till Skolinspektionen efter sexuella övergrepp – stark kritik från vårdnadshavare