Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan klättrar uppåt

Efter bottennoteringen näst sist i fjol, klättrar nu Nordanstig långsamt uppåt i lärarförbundets ranking för bästa skolkommun.

Förra året blev det starka reaktioner då Nordanstig hamnade på plats 289, i år har grundskolan klättrat 52 placeringar i Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun 2013.

– Vi ligger på plats 237. Det innebär att vi nu ligger bättre till än både Sundsvall och Hudiksvall. Det är glädjande, även om det inte är bra att ligga på nedre halvan, säger utbildningsutskottets ordförande, Boerje Bohlin, (S).

Även verksamhetschef Eva Fors påpekar att arbetet fortsätter med att se till så alla elever når behörighet till gymnasiet efter avslutad grundskola:

– Våra förutsättningar är goda att lyckas eftersom vi har en hög kompetens bland vår lärarpersonal, från förskolan och upp genom skolåren, säger Eva Fors.

– Nu fortsätter vi jobba, bland annat med hjälp av föräldrakvalitetsgruppen i Gnarp. Vi träffar dem igen i mitten av maj, säger Boerje Bohlin.