Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola sörjer efter dödsbesked

Efter tisdagens dödsbesked är Bromangymnasiet en skola i sorg.

Flaggan vajade sakta på halvstång och under skoldagen hölls en minnesstund för den elev som på måndagskvällen dog efter att ha blivit påkörd av ett tåg.

– Det är alltid tragiskt att mista någon. Elev, lärare eller arbetskamrat, det är alltid tragiskt, Maria Ström Åslund, verksamhetschef på Bromangymnasiet i Hudiksvall.

Kvart i tio på tisdagen samlades Bromangymnasiets krisgrupp bestående av kuratorer, skolsköterska, ansvariga från skolledningen och klassföreståndare. Klockan tio meddelades den omkomne elevens klass om situationen.

– Först och främst måste vi ha klart för oss vad som har hänt och vem det gäller. Innan vi informerar eleverna om vad som har hänt, pratar vi också med polis och anhöriga. Vi följer en krisplan, men man måste anpassa sig från situation till situation, säger Jeanette Bister, kurator på skolan.

Hon berättar om svårigheter i en situation som denna och sorgen, både hos personal och elever.

– Man känner mycket för de närmaste och för eleverna så mister de en vän. De är ju såklart förtvivlade, säger Jeanette Bister och berättar kuratorer och skolsköterskor finns tillgängliga när som helst och hela tiden för de som söker stöd, tröst eller svar på frågor.

Bland skolans elever florerar rykten om hur det hela har gått till och många har frågor. Orsaken till dödsfallet är inte klarlagd, men polisen misstänker inget brott.