Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola får en anmärkning av Skolinspektionen

Skola får anmärkning eftersom deras plan mot kränkande behandling inte är fullgod.

Annons

Skolinspektionens tillsyn av Malsta skola visar att skolans plan mot kränkande behandling inte innehåller en översikt över de åtgärder som ska påbörjas eller genomföras under det kommande året.

Det finns heller inte en redogörelse för hur föregående års åtgärder har genomförts. Men mot bakgrund av att skolans arbete mot kränkande behandling fungerar väl, bedöms bristen som mindre allvarlig.

Inspektionen visar också att skolan ger eleverna förutsättningarna att nå målen och utvecklas så långt som möjligt. Skolan behöver dock förbättra det systematiska kvalitetsarbetet. Det handlar om att bättre följa upp och analysera förändringar inom de områden som har betydelse för måluppfyllelsen.

Eleverna måste även få mer att säga till om när det gäller undervisningen. Skolan har ingen tydlig plan för hur eleverna ska få inflytande över sin utbildning och hur det ska öka i takt med elevernas ålder.

Skolinspektionen anser också att undervisningen måste anpassas till den enskilde eleven så att även de elever som har lätt att nå målen, får utmaningar och kan utvecklas mer.

Tillsynen visar även brister i elevhälsan. Skolan måste vidta åtgärder så att elevhälsan kan arbeta förebyggande och att arbetet stödjer elevernas utveckling mot utbildningens mål.

Tillsynen ingår i Skolinspektionens granskning av skolorna i Hudiksvalls kommun.