Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsentreprenör köper verkstad

Bertil Åkerlunds Skogsentreprenad i Jättendal investerar och köper Dvästa 10:1 intill E4:an i Jättendal. Fastigheten inrymde tidigare bilverkstad och bensinstation.

– Jag har länge vart på jakt efter egna verkstadslokaler där vi kan serva och reparera våra skogsmaskiner. Förvärvet löser ett stort problem, särkilt vintertid, säger Bertil Åkerlund.

På de drygt fyratusen kvadratmeter som nu byter ägare finns bland annat verkstads- och smörjhall, en före detta butik till OK/Q8-stationen och en fristående byggnad som inrymde en matservering. Bensinpumpar, tankar och annan utrustning som tillhörde macken, är sedan tidigare avlägsnade. Området har sanerats.

Betil Åkerlund tar anläggningen i besittning under andra halvan av september. Idag ligger basen på den egna gården, Västors i Jättendal.

Företaget äger sex stycken skogsmaskiner, tre skotare och tre skördare. Bertil Åkerlund har i dagsläget elva man anställda och han ser en framför sig en höst med full sysselsättning för samtliga maskingrupper i nordöstra Hälsingland.

– Holmen är vår i särklass största uppdragsgivare och det skapar kontinuitet. Men vi utför också jobb åt bönderna här i Nordanstig, berättar han.