Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbrand vid Tönnebro

Räddningstjänsten från tre stationer bekämpade under lördagen en brand i skogen mellan Sunnäsbruk och Tönnebro.

Privatflygare ska ha upptäckt rök från ett område öster om Tönnebro mitt på lördagen.  Från klockan 14 fanns det räddningstjänst på plats för att söka närmare efter branden som låg ovanför sjön Storskärjan. Ingen bebyggelse var i någon fara även om branden spred sig sakta norrut, i vindens färdriktning.

Personal från tre stationer, Ockelbo, Bergby och Söderhamnm kallades till branden. På en av fronterna hade branden slutat naturligt vid en myr. Brandmännen försökte då skära av eldhärden.

Även om det i området finns gott om vattendrag fick brandmännen jobba hårt för att få fram vatten. Det tog flera timmar innan branden kunde omringas med ett system av vattenslangar. Totalt beräknas en yta på ungefär 10 hektar ha eldhärjats.

På kvällen skulle räddningstjänsten lämna över släckningsarbetet till skogsbolaget Stora. Gnistor från en grävmaskin som röjt väg för skogsmaksiner  förmodas ha orsaket branden.