Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbrand i Hamra

Annons

Vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen gick larmet om en skogsbrand två kilometer söder om Hamra, mot Malungshed.

Räddningstjänsterna från Färila och Ljusdal, liksom räddningsvärnet från Los kallades till platsen.

Orsaken uppgavs av anmälaren vara att en skogsmaskin orsakat gnistbildning.

Vid 17-tiden hade elden spridit sig över ett område om 50x100 meter. Spridningsrisken är stor i området eftersom det blåser i området och räddningstjänsten har svårt att få fram vatten för släckningsarbetet. Platsen ligger 700-800 meter från farbar väg. Räddningstjänsten försöker få fram vatten från de två tankbilar, som finns på plats, genom att transportera vatten i bassänger på bandvagn fram till brandområdet.

Vid 19-tiden hade räddningstjänsten branden under kontroll. Då hade omkring två-tre hektar mark eldhärjats. Via en myr i närområdet kunde räddningsmanskapet få fram tillräckligt med vatten för att omringa elden och på så sätt begränsa spridningen.

Under kvällen fanns även personal från markägaren Hamra kapellag på plats och de fick överta ansvaret för eftersläckningsarbetet.