Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbor besvikna på biskopen

Många Skogsbor är besvikna efter stiftets biskops utspel i media.

"Som stiftets högsta tjänsteman kan man fordra att biskopen som verkar vara för att god kyrkoordning tillämpas, behandlar förtroendevalda människor, som deltar i församlingsarbetet ideellt, på ett respektabelt sätt. Att som biskopen gjort hänga ut och namnge person i orts- och rikspress samt i lokala radionyheter, utan att först informera berörda parter om ärendet.

Någon rättslig prövning av fallet har ännu ej förekommit och hur kan då biskopen uttala sig som han gjort i ärendet.

Tror biskopen att dessa människor kände glädje för sitt arbete i Svenska kyrkan när artikeln i Söderhamns-Kuriren lästes?

Är verkligen Skogs församling i sådan kris som biskopens uttalande i pressen vill påskina?

En information från biskopen till församlingen vore i så fall nödvändig.

Vad menas med att hela församlingen är polisanmäld?

Vilka signaler ger det till kyrkan?

Jag är storligen förvånad om inte en godkänd revisionsbyrå och auktoriserad revisor kan utföra bokföring, redovisning och kontroll som tillfredställer Svenska kyrkan

Nu när församlingen av stiftet är anmäld till polisen och länsstyrelsen för utredning hoppas jag att dessa kan bringa klarhet i de påstådda oegentligheterna."

Karl Erik Laurin

Medlem i Skogs församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel