Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogs församling tillbakavisade Stiftets kritik

I samband med kyrkofullmäktiges sammanträde i Skog tillbakavisades den kritik som styrelsen i Uppsala Stift riktat mot kyrkorådets ordförande och vice ordförande och den godkände revisorn.

Lena Jansson Nordin, förvaltningschef i Uppsala Stift redogjorde för den revisionsrapport som gjorts i Skogs församling och sedan lett till en polisanmälan och en anmälan till länsstyrelsen.

Hon betonade vid genomgången att det inte var beloppen i sig det gällde utan principen att ordföranden och vice ordföranden i kyrkorådet tillsammans tog beslut utan att informera de övriga i rådet.

– Det faktum att kyrkorådets ordförande säljer tjänster till församlingen utan att informera de övriga i kyrkorådet kan skapa en grogrund till misstankar som man ska hålla sig ifrån, sade Lena Jansson Nordin.

På det fick hon till svar att det inte handlade om mycket pengar och att ordföranden gjort det för församlingens bästa.

Ordföranden Sigvard Engblom förklarade också i detalj vad han gjort under året innan han skrev en räkning på 24 000 kronor, som vice ordförande attesterade.

Kyrkoherde Lars Nilson i Söderhamns församling förklarade att ingen ifrågasatte den goda viljan men att ordföranden blandade ihop rollerna.

– Det är viktigt att ordföranden håller isär sina roller. Det får inte finnas någon risk för en misstanke om att det inte går rätt till, sade Lars Nilsson.