Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skivinspelning för Belles & Gubbs

/
  • Det var öppet hus i Träkyrkan i Bollnäs, när Belles & Gubbs spelade in musik till en ny skiva.

Målsättningen är en hel liveskiva – eller åtminstone en demo att skicka till arrangörer.
 Förhoppningsvis låter tillräckligt många låtar tillräckligt bra, säger Anita Svantesson i Belles & Gubbs efter gruppens skivinspelning i Träkyrkan på söndagseftermiddagen.

Annons

"Välkomna in! Skivinspelning pågår" meddelade den handskrivna lappen på dörren till Träkyrkan vid Nygatan i Bollnäs. Och inomhus hade den tidigare kyrksalen förvandlats till inspelningslokal för de åtta medlemmarna i Belles & Gubbs.

- Det känns lite andäktigt, sade Anita Svantesson, när hon hälsade publiken välkommen till liveinspelningen. Mer publik strömmade till under inspelningens gång – och passade på att ta en söndagsfika medan de lyssnade.

Belles & Gubbs bytte till sitt nya namn för ungefär ett år sedan. Det gamla – Belsegubbs & Belles – blev för stolpigt, enligt kapellmästaren Mats Söderqvist.

Sin första cd-skiva spelade gruppen in 2001. Den är slutsåld sedan länge och nu var det dags för en ny.

- Man kan säga att vi spelar glad och lättillgänglig populärmusik från 1920–1950-talet, säger Mats Söderqvist. Förebilder är framförallt Andrews sisters, som slog igenom med i slutet av 1930-talet och var kolossalt populära – och Boswell sisters, ett tiotal år tidigare. De var egentligen mycket bättre.

Att göra en liveinspelning med publik är lite av en chansning. Därför är det för tidigt att säga vad resultatet av eftermiddagen i Träkyrkan blir.

- Vi för se hur det låter och vad det blir, säger Mats Söderqvist. En liveinspelning kan ge trevligare stämning och vi är ute efter att det ska låta kul. Det kan bli lite slarvigt, men charmigt. Studioinspelningar å andra sidan kan låta rätt, men stelt.

Direkt efter inspelningen i Träkyrkan kände sig både Belles och Gubbs väldigt nöjda.

- Sedan får vi se vad det kan användas till, säger Anita Svantesson.

Mer läsning

Annons