Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skillnad på bidrag och bidrag

Snorvalpen Erik Ullenhag uttalade sig och redovisade Folkpartiets krav på att alla som har socialbidrag ska tvingas utföra någon form av samhällsnyttigt arbete.

Annons

Som exempel på sådana arbeten angav han parkarbete eller deltagande i aktiveringskurser. Den som inte utför sådant arbete ska inte heller få något bidrag. Hela dagen i dag har SR redovisat och gett exempel på avdankande riksdagsmän och andra politiker som har villkorslösa socialbidrag. En sådan politiker intervjuades från sin bostadsort på Filipinerna. Denna socialvårdstagare hade en ersättning på 50 000 kronor per månad. Ett före detta kommunalråd i Stockholm tycker att hon är värd lika mycket. Erik Ullenhag nämnde inte med ett ord att Folkpartiet tycker att avdankade politiker ska avkrävas att utföra något arbete. Ett par mandatperioder i riksdagen kvalificerar varje riksdagsledamot att ha sin försörjning säkrad fram till sin 65-årsdag. Jag skulle vilja se vilka avdankade politiker i Bollnäs som vi ska försörja i åratal utan att de avkrävs något samhällsnyttigt arbete för pengarna.

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel