Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skildring av legendarisk countrystjärna

Den legendariske sångaren och gitarristen Johnny Cash lyckades under fem decennier ständigt hitta nya generationer lyssnare. I helgen får både Hudiksvall och Bollnäs stifta bekantskap med honom när Hudiksvallsbaserade Live Star Production framför en musikal hyllning till legenden.

Med Ted Åström i rollen som Johnny Cash, tar föreställningen The Story Of Johnny Cash med åskådarna på en resa genom den store mannens liv, från tidiga hits som I walk the line, till hans sista hit, Hurt, från 2002.

Ted Åström är för många känd genom sina TV-framträdanden och diverse långfilmer, till exempel som reseledaren i Sällskapsresan, furiren Larsson i Repmånad och Olyckan i Trazan och Banarne. Men steget till att även framträda med musik är inte särskilt långt.

- Jag betraktar mig själv som skådespelare, jag har den utbildningen och har jobbat med det i en herrans massa år, säger Ted Åström. Men innan jag blev skådespelare försörjde jag mig faktiskt som musiker i tio år.

Redan på 1960-talet figurerade han på den tidens rockscen och var bland annat sångare i bandet Sleepstones där även gitarristen Janne Schaffer spelade.

The Story Of Johnny Cash spelas på Folkets Hus i Hudiksvall på fredag och på Kulturhuset i Bollnäs på lördag. I föreställningen medverkar också lokala musiker som Sigge Hill, Urban Hed och Jerry Carlsson.

- Redan på 70-talet gjorde jag parodier på Johnny Cash, berättar Ted Åström. Men under åren har jag också blivit allt mer lik honom till utseendet och det var i början på 2000-talet som jag träffade Sigge Hill och Jerry Carlsson på Mallorca och vi började snacka om det här.

Och nu, efter flera års förberedelser, har föreställningen äntligen blivit verklighet.