Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skildring av legendarisk countrystjärna

Den legendariske sångaren och gitarristen Johnny Cash lyckades under fem decennier ständigt hitta nya generationer lyssnare. I helgen får både Hudiksvall och Bollnäs stifta bekantskap med honom när Hudiksvallsbaserade Live Star Production framför en musikal hyllning till legenden.

Annons

Med Ted Åström i rollen som Johnny Cash, tar föreställningen The Story Of Johnny Cash med åskådarna på en resa genom den store mannens liv, från tidiga hits som I walk the line, till hans sista hit, Hurt, från 2002.

Ted Åström är för många känd genom sina TV-framträdanden och diverse långfilmer, till exempel som reseledaren i Sällskapsresan, furiren Larsson i Repmånad och Olyckan i Trazan och Banarne. Men steget till att även framträda med musik är inte särskilt långt.

- Jag betraktar mig själv som skådespelare, jag har den utbildningen och har jobbat med det i en herrans massa år, säger Ted Åström. Men innan jag blev skådespelare försörjde jag mig faktiskt som musiker i tio år.

Redan på 1960-talet figurerade han på den tidens rockscen och var bland annat sångare i bandet Sleepstones där även gitarristen Janne Schaffer spelade.

The Story Of Johnny Cash spelas på Folkets Hus i Hudiksvall på fredag och på Kulturhuset i Bollnäs på lördag. I föreställningen medverkar också lokala musiker som Sigge Hill, Urban Hed och Jerry Carlsson.

- Redan på 70-talet gjorde jag parodier på Johnny Cash, berättar Ted Åström. Men under åren har jag också blivit allt mer lik honom till utseendet och det var i början på 2000-talet som jag träffade Sigge Hill och Jerry Carlsson på Mallorca och vi började snacka om det här.

Och nu, efter flera års förberedelser, har föreställningen äntligen blivit verklighet.