Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skilda världar på Nymåla – och veteranen stortrivs i unga Stugsund: "Det är jätteroligt"

Stugsund och Färila kommer att ta olika vägar genom årets division 4. Och sett till spelet i torsdags är frågan om de ens kommer spela i samma serie nästa säsong?

Färila blev utspelat (0–4) i premiären mot tippade topplaget Norrala. Stugsund vann sin med 3–1 mot Ilsbo.

På torsdagen fortsatte eländet för Färila på ett småkyligt Nymåla.

Hemmalaget Stugsund gjorde lite som de ville och dominerade matchen från start – och med snabb utdelning och 2–0 i paus så fick Färila liksom aldrig någon livlina att hoppas på.

– Det var verkligen ingen höjdare, gjorde vi mål så gjorde de mål, vi skulle låtit bli det... Vi var steget mer efter nu än mot Norrala, mot dem höll vi bra klass i första halvlek. Det är svårt att sätta ord på vad som är fel. Det här är bara att glömma, säger Färilas lagkapten Jonas Karlsson, som gjorde 1–2 tidigt i andra halvlak – bara för att direkt efter fick se 3–1 rullas in bakom målvakten Antonio Rezaei.

Stugsund öste sedan på fram till seger med imponerande 7–2 och har på de två inledande matcherna 10–3 i målskillnad.

– Vi har fått en bra start och spelar fin fotboll. Jag var med i genrepet mot Arbrå och då var det nattsvart. Men vi har fått ihop det. Vi har mycket fart och kommer vi igång så kommer det rassla på som det känns, säger Tomas Rehnman, som i vanliga fall spelar med Söderhamns FF i division 2.

Men att gå ner i division 4 fortsätter han gärna att göra när det finns möjlighet.

– Det är jätteroligt att komma och spela här, det är så många ambitiösa unga spelare. Jag hade tvekat om jag skulle in i Färila, för de verkar inte ens vilja spela. Vi är både en och två gånger över dem, säger han.

Däremot så hoppas han slippa samma scenario som var förra säsongen när Stugsund var på väg att ramla ner i division 5 och räddades på målsnöret då man utnyttjade samarbetet med SFF till max.

– Det har varit en tendens att Stugsund alltid startat knackigt. I fjol fick vi lite fult skicka ner lite för mycket folk från SFF för att rädda dem kvar i sista sekunden. Det vill vi undvika i år och så kan det bli om laget får en bra start, säger Tomas Rehnman.

För Färila blev det en trist kväll och laget kan bokföra 11 insläppta mål på två matcher. Men Jonas Karlsson misströstar inte.

– Det är inte samma spel som i division 5 direkt, men vi är här för att se och lära, vi har väl inte varit i fyran på kanske fem år. På sikt kommer det bli roligare för oss, framåt sommaren...

Matchfakta

Stugsund–Färila 7–2 (2–0

Mål, Stugsund: Robert Åström 2, Daniel Lundström 2, Johan Persson, William Lydén, Klas Uppvall.

Färila: Jonas Karlsson, Anton Eriksson.

Domare: Magnus Öqvist, Bollnäs.

Publik: 41.