Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Rehns sommarskidskola – tuffa och bra tips till unga skidåkare

Rehns BK:s sommarskidskola bjöd på hård träning och en hel del bra tips. Efter positiva reaktioner från deltagarna är det troligt att aktiviteten utökas nästa sommar.

Annons

Svenska juniorlandslaget måste också köra barmarksträning. Under lördagen öppnade Rehns BK den möjligheten för de som inte ännu är på elitnivå.

Deltagarna i Rehns BK:s sommarskidskola på Bolle under lördagen kom från stora delar av länet. De yngsta deltagarna var från nio år och det kördes fyra pass, varav ett skidpass med klassisk teknik och ett pass med skidgång i slalombacken på förmiddagen.

Efter lunch kördes två pass: ett med skate och sedan ett Core-pass med Annelie Wigren vilken var väldigt omtyckt. Det är viktigt för skidåkare att både ha balans och god bålstabilitet, vilket Annelie poängterade och gav de skidtränande deltagarna bra tips på alternativ träning.

Mattias Lind var ledare på skidor och körde mycket teknik på både skate och det klassiska passet. Han förklarade att det handlar mycket om balans för att skidåkning är en sport då man mycket har balans på bara ett ben i taget.

Deltagarna från lägret var mycket nöjda med dagen så nästa år så blir det nog en tvådagars sommarskidskola.

Mer läsning

Annons