Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidveteranen Jörgen Brink lanserar eget långloppsteam: "Läge att göra slag i saken nu"

Skidveteranen Jörgen Brink har hunnit bli 42 år gammal. Nu har han bestämt sig för att satsa vidare och köra långlopp i två år till. Han kommer göra det i sitt egna nystartade långloppsteam.

Annons

På fredag lanserar Jörgen Brink, från Delsbo, sitt nya långloppsteam med arbetsnamnet Brink Ski Team. Presentationen sker i samband med världens största rullskidtävling Alliansloppet i Trollhättan.

– Jag har tänkt på det här i flera år egentligen, men det har inte blivit av. Det har varit lite bekvämt att köra i andra team och man har haft det bra förspänt. Nu var det läge att göra slag i saken, säger Jörgen Brink, var satsning kommer rikta sig främst mot Hälsingland.

– Tanken är att ha lite aktiviteter runt Hudiksvall, med skidträffar och träning. Både för sponsorer och kanske även för ungdomar. Jag tillhör ju Delsbo IF i grunden och har haft läger i Delsbo när jag åkt med andra team, säger han.

Jörgen Brink från Delsbo startar ett eget långloppsteam.

Även de som kommer jobba kring teamet har anknytning i Hälsingland. Dan Marsch från Näsviken blir huvudansvarig för material, skidor och vallabiten. Ulf Persson från Järvsö och Henrik Mattsson, också han från Hälsingland, blir också delaktiga.

Jörgen Brink fortsätter själv som aktiv åkare och kommer, precis som tidigare år, satsa på långloppscupen Ski Classics.

– Det är ett ganska digert program så jag kommer inte åka alla lopp. I bästa fall 10 av 13 tävlingar med extra fokus på Marcialonga, Vasaloppet, Birkebeinerrennet och Årefjällsloppet.

Tanken är att köra vidare i två år till, men att sedan vara med och utveckla det egna teamet ytterligare.

– Jag har en liten tanke om att bygga upp teamet så att det kan fortleva när jag slutar. Gärna så att vi kan ha vasaloppsläger, coachning, föreläsningar och liknande. Det finns en längre plan för den närmaste tiden.

Bill Impola från SK Bore kommer köra med Jörgen Brinks nystartade lag i vinter.

Inte bara Jörgen Brink själv kommer köra för teamet i vinter. Bill Impola från SK Bore, som tidigare körde för TeamExspirit, hänger med på tåget. Jörgen Brink för också diskussioner med ytterligare åkare, och han hoppas att få in en damåkare i teamet på sikt.

Att starta ett eget långloppsteam har varit roligt. Men ibland har det blivit mycket slit.

– Jo, det har man märkt. Den största biten är att få ihop ekonomin, ibland har det varit mer jobb än jag trodde. Men det har gått över förväntan på den här korta tiden, säger Jörgen Brink och pratar om sin vision med teamet på lång sikt.

– Kanske kan man inspirera lite ungdomar att åka skidor, och få upp intresset för sporten i Hälsingland, säger han.

Mer läsning

Annons