Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidstjärnan imponerad av Kalla: "Charlotte ser väldigt stark ut"

Uppladdningen inför OS i Pyeongchang pågår för fullt och en som under försäsongen har visat storform är Charlotte Kalla, något som inte har gått norska stjärnan Marit Björgen förbi. – Charlotte ser väldigt stark ut, säger Björgen till Dagbladet.

Annons

OS 2018 och en ny skidsäsong står för dörren. I vinter väntar ett OS i Sydkorea, där Norge är storfavoriter, med eller utan Therese Johaug. Och ett av de stora hoten heter Marit Björgen.

Ett annat, svenskt sådant, heter Charlotte Kalla, och är en av de som just Björgen har imponerats av lite extra under försäsongen.

Under ett rullskidelopp på 7,5 km i norska Lysebotn vann Charlotte Kalla, och hade hela 40 sekunder till tvåan Heidi Weng.

– Charlotte var överraskande stark uppför Lysebotn. Hon var inte så långt efter Thereses tid från i fjol, det är imponerande. Jag trodde nog att hon skulle ligga mellan mig och Heidi. Charlotte ser väldigt stark ut, säger Björgen till norska Dagbladet.

Charlotte Kalla, Marit Björgen och Heidi Weng under en världscupstävling i Estland i vintras.

Och hon verkar också se fram emot att få mäta sig mot Charlotte Kalla ute i spåren kommande säsong.

– Först och främst tycker jag det är väldigt roligt att hon går så bra. Jag tror inte Charlotte haft en så bra sommar någon gång. Det kan bli många tuffa dueller till vintern.

För Plus-kunder: Kalla om lägret i Sollefteå – och planerna för sommaren: "Blir inte många sena grillkvällar"

Läs också: Stina Nilsson har inte glömt motgångarna i VM – kan skippa Tour de Ski: "Väldigt mörkt där och då"

För Plus-kunder: Skidparet Haag och Jönsson siktar mot OS – berättar om framtidsplanerna: "Väldigt svårt att se mig själv sluta"

Mer läsning

Annons